Kiluvõleivad Eest Vabariigi sünnipäevaks


 




Koostisosad

  • vürtsikilu liblikfileesid

  • musta leiba

  • võid

  • muna

  • maitserohelist

  • kuivatatud rukkilille kroonlehti


Kiluvõileivad

Kiluvõileivad – pidulaua klassika

Kiluvõileivad on maitsvad ja ahvatlevad suupisted, mis sobivad igale peolauale.

Aeg 30 min

Kogus 1le inimesele

Valmistamine

Pane muna keevasse vette ja keeda 10 minutit. Kurna vesi, jahuta muna kiiresti ja haki.

Lõika 2 leivaviilu.

Munavõi valmistamiseks sega 1 spl pehmet võid ja hakitud muna. Sega ühtlaseks.

Määri munavõi leivale ja aseta leivaviilule rullikeeratud vürtsikilu liblikfilee. Kaunista maitserohelise ja kuivatatud rukkilille kroonlehtedega. Serveeri.

Selle kalaroa lugu

Ardu Kooli 4. ja 5. klassi tüdrukud valmistasid kiluvõileibu kodunduse tunnis. Enne võileibade valmistamist ei olnud kõik tüdrukud kindlad, kas nad ikka kilu söövad. Võileibade tegemine koos sõpradega oli aga põnev ja lõbus. Eriti meeldis tüdrukutele serveerimine. Kui võileivad valmis, said need ka väga kiiresti söödud ja lapsed ütlesid, et maitses hästi.

Ardu Kool 4.-5.kl. tüdrukud


Kommentaarid