Koostisosad
vürtsikilu liblikfileesid
musta leiba
võid
muna
maitserohelist
kuivatatud rukkilille kroonlehti
Kiluvõileivad
Kiluvõileivad – pidulaua klassika
Kiluvõileivad on maitsvad ja ahvatlevad suupisted, mis sobivad igale peolauale.
Aeg 30 min
Kogus 1le inimesele
Valmistamine
Pane muna keevasse vette ja keeda 10 minutit. Kurna vesi, jahuta muna kiiresti ja haki.
Lõika 2 leivaviilu.
Munavõi valmistamiseks sega 1 spl pehmet võid ja hakitud muna. Sega ühtlaseks.
Määri munavõi leivale ja aseta leivaviilule rullikeeratud vürtsikilu liblikfilee. Kaunista maitserohelise ja kuivatatud rukkilille kroonlehtedega. Serveeri.
Selle kalaroa lugu
Ardu Kooli 4. ja 5. klassi tüdrukud valmistasid kiluvõileibu kodunduse tunnis. Enne võileibade valmistamist ei olnud kõik tüdrukud kindlad, kas nad ikka kilu söövad. Võileibade tegemine koos sõpradega oli aga põnev ja lõbus. Eriti meeldis tüdrukutele serveerimine. Kui võileivad valmis, said need ka väga kiiresti söödud ja lapsed ütlesid, et maitses hästi.
Ardu Kool 4.-5.kl. tüdrukud
Kommentaarid
Postita kommentaar