Koostisosad
600–800 g valge kala fileed (nt pangaasius, lest, heik)
1 muna
1 dl nisujahu
1 dl piima
soola
musta pipart
õli
sidrunit
hakitud värsket tilli või peterselli
400 g pakk külmutatud köögiviljasegu
Praetud valge kala
Köögiviljadega
Praetud valge kala on maitsev ja tervislik. Seda on lihtne valmistada ja seda sobib serveerida hautatud köögiviljadega.
Retsept pärineb Nami-Nami retseptikogust.
Aeg 20 min
Kogus 6 le inimesele
Valmistamine
Lõika suuremad kalafileed väiksemateks tükkideks, arvestades 1–2 tükki sööja kohta. Sega muna, jahu ja piim vedelapoolseks tainaks, maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli, kasta kalafileetükid ükshaaval muna-piima-jahusegusse ja prae pannil mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks (umbes 3–5 minutit ühelt poolt, olenevalt kalafilee paksusest).
Serveerimisel pigista kalale sidrunimahla ning puista peale veidi hakitud maitserohelist.
Hauta köögiviljad pannil vähese veega tasasel tulel krõmpsuvaks, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri.
Selle kalaroa lugu
Meie valmistasime kodundustunnis kalaroa tilaapiast. Toiduvalmistamine õnnestus hästi ja roog maitses meile.
Ardu Kooli 8. - 9.kl. tüdrukud
Kommentaarid
Postita kommentaar