"Oktoober on pudrukuu" - 5.klassi retseptid

 



Preti valmistatud "Minu puder"
1 klaas Veski Mati seemnete ja kliidega helbeid.
1 klaas vett.
1,5 klaasi piima.
Supilusikatäis suhkrut ja näpuotsaga soola.
Pane vesi ja helbed potti. Kui keema läheb lisa piima. Lase keema, lisa suhkur ja sool. Keeda vaiksel tulel 5 minutit.
Pudru peale külmutatud maasikaid ja purustatud mandleid.


Kertu küpsetatud Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja vaarikatega
Retsept:
150g suhkrut
150g võid
5 muna
400g kaerahelbeid
80g jahu
100g tumedat šokolaadi
100g külmutatud vaarikaid (Kertu kasutas metsvaarikaid)
1. Vahusta toasoe või suhkruga.
2. Lisa üks haaval munad.
3. Sega hulka jahu ja kaerahelbeid
4. Sega hulka väiksemateks tükkideks tükeldatud šokolaad ja külmutatud vaarikad.
5. Tee pisikesed pätsiekesed ahjuplaadile.
6. Küpseta 180 kraadi juures 10-15min, kuni küpsised on kergelt kuldpruunid.


Kaspari Riisihelbe puder
35g riisihelbeid
200ml piima
1 tl suhkrut
Pudru peale: banaani viilud, riivitud šokolaad ja külmutatud metsmaasikad.
1. Sega omavahel piim ja riishelbed võimalikult suures kausis (mikrolaineahjus segu kuumutades kerkib see väga kõrgele).
2. Pane piim riisihelvestega mikrolaineahju ja kuumuta seda 700W juures 2 min.
3. Sega korralikult.
4. Nüüd kuumuta edasi 5 min.
5. Lisa suhkur ja sega.
Kaunistuseks ja hea maitse saamiseks pane peale banaani viilud, riivi piimašokolaadi ja lisa ka mõned metsmaasikad.

Kommentaarid