Rabarberikook

 


PÕHI
5 muna
4 sl suhkur
4 sl nisujahu
VAHEKIHT
5 munakollast
400 g hapukoor
5 sl suhkur
1 sl tärklis
500 g rabarber
KATE
5 munavalge
4 sl suhkur

1. Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ning sega läbi. Tõsta tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi (nt 35 x 22 cm). Küpseta ahjus 200° juures 15 minutit.
2. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla peale hapukoorekaste, sega ühtlaseks.
3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laota rabarberisegu peale ning küpseta veel 10–15 minutit.
4. Vahusta katte tarvis viis allesjäänud munavalget suhkruga.
5. Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendunud, võta kook ahjust välja ja kata munavalgevahuga. Küpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.


Retsept pärit: https://toidutare.ohtuleht.ee/949712/imehea-rabarberikook
Retsepti soovitab Liis S.


Kommentaarid