Rullbiskviit

 

Biskviit

6 muna

3 suurt spl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1-2 tl sidrunimahla

3 dl suhkrut

1 tl vanilje ekstrakti

apelsini koort (tunde järgi)

kaneeli (maitse järgi)

punast mahla

0,5 tl soola

  • Kõigepealt eralda munavalgest munakollane, mikserda munavalged koos soolaga tugevaks ja kohevaks vahuks.
  • Nüüd mikserda munakollased koos riivitud apelsinikoore ja suhkruga umbes nii kaua, et ta muutub natukene heledamaks ja on vedela vahu moodi.
  • Seejärel lisa talle kaneel, sidrunimahl, vaniljeekstrakt ja seejärel sega segu õrnade liigutustega munavalgetega kokku.
  • Nüüd lisa sellele jahu ja küpsetuspulber ning sega õrnalt, kuna muidu kaotavad munavalged oma õhulisuse. /Kui sa soovid seda ilusamaks teha siis võib rullbiskviiti kaunistada mitmevärvilise taignaga. Selleks eralda osa valgest taignast ja sega sinna sisse natuke siirupit/mahla, mis muudaks taigna värvi.  Sa võid selle teist värvi seguga küpsetuspaberile mõne südame, lille, soovi või siis hoopis mõne ilusa mustri joonistada,  siis kalla see heleda taignaga üle.
  • Küpseta 200 kraadi juures 10-15 min (igaks juhuks torka seda hambaorgi või kahvliga, et veenduda selle valmiduses).
  • Kui sa selle ahjust välja võtad siis lase hästi väheke jahtuda ja keera kas samasse küpsetuspaberisse või mõnda rätikusse kohe rulli ja lase edasi jahtuda (täiesti jahtunud peast ei lähe biskviit enam hästi rulli).


Kreem/ kaunistused

250 grammi maasika kohupiima

200 ml vahukoort

3 dl vaarikaid

1 keskmine banaan

0,8 dl suhkrut

0,5 tl vanilje ekstrakti

kiivit (tunde järgi)

kaneeli (soovi järgi)

purustatud pähklid

sidrunikoort (tunde järgi)

1 dl tuhksuhkrut

4-5 tl vett/mahla

  • Kõigepealt vahusta vahukoor suhkruga.
  • Seejärel lisa sellele kohupiim, ⅔ vaarikatest, vaniljeekstrakt, kaneel ja sidruni koor ning sega enam vähem ühtlaseks massiks.
  • Haki banaan ja kiivi (kiivit tasub ainult siis panna kui läheb kohe koogi söömiseks kuna muidu annab ta koogile ajaga mõrkjat maitset).
  • Kalla banaanitükid ja vaarikad lahtirullitud biskviidi peale ja seejärel vala sellele kreem peale.
  • Nüüd rulli see õrnalt kokku ja ongi rullbiskviit valmis.
Kaunistuseks segasin ma tuhksuhkrule sisse paar tl vett ja tekkis selline suhkruglasuur, mida sai kaunistuseks rulli peale kanda. Veel raputasin peale purustatud pähkleid ja tuhksuhkrut, et see veel ilusam oleks ja siis mõned vaarikad ja kiivi viilud.


Retsepti soovitab Elis

Kommentaarid