Pehmed kaeraküpsised

 

umbes 16 küpsist

2 dl nisujahu
6 dl kaerahelbeid
100g suhkrut
näpuotsa täis soola
1 suur küpse banaan
3 muna
enda soovi järgi šokolaadi

  • Püreesta banaan ning klopsi munadega segamini.
  • Lisa suhur, sool, jahu ja kaerahelbed.
  • Sega ühtlaseks massiks.
  • Tõsta lusikaga (küpsetuspaberiga kaetud) plaadile väikesed pätsikesed. 
  • Vajuta pätsikesed lusikaseljaga veidi lamedamaks.
  • Küpseta ahjus pöördõhuga 180 kraadi juures umbes 10-20 minutit. Kuni küpsised on enam-vähem kuldpruunid.
  • Sulata šokolaad, lase sellel veidi tahkemaks minna, kuid mitte kõvastuda.
  • Tõsta lusikaga soojadele kõpsistele šokolaadist väikesed kuhjakesed (võib ka šokolaadi täiesti vedelaks jätta ning enda disaini teha).

Retsepti soovitab Nellitriin

Kommentaarid